|
levesek |
|
Pekingi leves
2005.05.23. 15:43
|
Hozzávalók (6-8 személyre):
1 csirke melle a bõrével együtt,
5 dkg bambuszrügy,
5 dkg szójacsíra,
1 szelet sonka,
2 tojásfehérje,
2 dkg szójatészta,
2 liter erõleves,
1 késhegynyi gyömbér,
1 evõkanál szójamártás,
Fél kávéskanál õrölt bors,
1 késhegynyi glutamát (elhagyható) Elkészítés: Vágjuk a sonkát és a bambuszrügyet keskeny csíkokra. Verjõk fel a tojásfehérjét. Pároljuk meg a csirkehúst, és rostirányban szeljük nagyon keskeny csíkokra. Áztassuk be a szójatésztát langyos vízbe fél órára, csöpögtessük le, majd vágjuk öt centis darabokra. Forraljuk fel az erõlevest, és a tojásfehérje kivételével minden anyagot tegyünk bele. 15 percnyi fõzés után óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Két perc fõzés után tálalhatjuk. |
|
|
|
|