|
levesek |
|
Tavaszi zöldségleves
2005.05.23. 15:44
|
Hozzávalók:
Két sárgarépa, melyen a zsengébb leveleket meghagyjuk
Két gyökér, rajtahagyva a zöldet
Egy liter erõleves
Egy kanál olvasztott zsír
Másfél kávéskanál só
Fél kávéskanál Vegeta, Szilas vagy más ételízesítõ Elõkészítés: a meghámozott zöldséget hosszában négyfelé vágjuk, forrásban lévõ vízbe rakjuk, és három percig benne hagyjuk. Ezután kivesszük és hagyjuk megszáradni. Fõzés: az erõlevest fölforraljuk, beletesszük a zöldséget, húsz percig fõzzük. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot, a sót és az ételízesítõt. Összekeverjük, két percig még a tûzön hagyjuk, majd tálaljuk. |
|
|
|
|