|
Menü |
|
| |
|
|
|
húsételek |
|
Tojásos marhahús
2005.05.23. 15:47
|
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg színhús (bélszín vagy hátszín)
1 csipetnyi õrölt gyömbér
1 evõkanál széraz fehér bor
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál szójamártás
1 evõkanál kukorucaliszt
5 evõkanál olaj
4 tojás
2 kávéskanál só
1 kávéskanál frissen darált bors
2 újhagyma
Olaj a sütéshez Elkészítés: Vágjuk a húst keskeny csíkokra. Keverjük össze egy tálban a gyömbért, a bort, a cukrot, a szójamártást, a lisztet és egy evõkanál olajat. Forgassuk bele a húst, és hagyjuk állni 20 percig. Közben üssük a tojásokat egy tálba, adjunk hozzá 1 evõkanál olajat, sót és borsot. Verjük fel. Vágjuk össze az újhagymát a zöldjével együtt fél cm-es darabokra. Hevjtsük fel a sütõolajat. Csöpögtessük le a húst, tegyük a forró olajba, süssük 2-3 percig. Itatóspapíron itessuk le róla az olajat. A maradék olajat hevítsük fel, tegyük bele a húst, a hagymát és a felvert tojást. Süssük 3-4 percig. Forrón tálaljuk. |
|
| |
|
|