|
Menü |
|
| |
|
|
|
Kínai konyha |
|
Kínai kel tejföllel
2005.05.23. 15:48
|
Hozzávalók:
Egy darab kínai kel,
Egy evõkanál só,
Egy tojás,
Egy csomag petrezselyem,
Pirospaprika,
Másfél evõkanál kukoricaliszt,
Négy deciliter tej Elõkészítés: mivel szó esett már róla, hogy a kínaiak nem nagy barátai a tejfölnek és a vajnak, kissé tán meglepõ ennek az ételnek a neve. Mindenesetre ne feledjük, a tejföllel szó idézõjelben van. A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára fõzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfõzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel. Fõzés: a félig fott kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besûrûsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát. Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk. |
|
| |
|
|