Fasírt egyben sütve
2005.05.26. 16:08
Fasírt egyben sütve
Hozzávalók:
1 szikkadt zsemle,
1 fej hagyma,
3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított),
1 kg darált hús,
2 tojás,
2 kávéskanál mustár,
2 evőkanál ételízesítő
|
Elkészítés:
1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.
2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.
3. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
1 adag: 2310 kJ/550 kcal |
|