Zöldbabfőzelék:
2005.05.30. 12:56
Zöldbabfőzelék:
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé
|
|
Elkészítés: A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem. A megtisztított, 2-3 cm darabokra vágott zöldbabot a hagyma másik felével felengedem egy liter vízzel, teszek bele 1-2 kávéskanál kristálycukrot és 2-3 kávéskanál vegetát, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről. Ízlés szerint kevés citromlével ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet, rántott párizsit |
|