levesek : Snidlinges krémleves húsgombóckákkal |
Snidlinges krémleves húsgombóckákkal
2005.05.30. 12:57
Snidlinges krémleves húsgombóckákkal:
Hozzávalók (4 főre): 2 fej vöröshagyma, 20 dkg darált hús, 1 tojás sárgálya, 5 dl zöldséges erőleves (kockából), 1 evők. zsemlemorzsa, 2 evők. liszt, 1 dl tejszín, 2 evők. vaj v. főzőmargarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csomó snidling, 1 teáskanál közepesen csípos mustár, só, őrölt bors, édesnemes paprika
|
|
Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A darált húst, a tojássárgáját, a fele hagymakockát, a mustárt és a zsemlemorzsát simára keverjük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A masszából gombócokat formázunk, és forrásban lévő sós vízbe 8-10 percig főzzük. A petrezselyem zöldet és a snidlinget finomra vágjuk. A húsgombócokat kiszedjük és lecsöpögtetjük. A vajat felhevítjük, és a maradék hagymát üvegesre pároljuk. Rászórjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, majd felengedjük a levessel és a tejszínnel. Összeforraljuk kb. 3 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zöld fűszereket. Végül beletesszük a húsgombócokat, és még egyszer felforraljuk. /Elkészítési idő: kb. 40 perc, adagonként kb. 1470 joule-t (350 kalóriát) tartalmaz. / |
|