Pikáns sajtleves:
2005.05.30. 12:58
Pikáns sajtleves:
Hozzávalók (4 főre): 1 tyúkhúsleveskocka, 2 dl tejföl, 5-10 dkg reszelt sajt, 1 evők. liszt, 1 csokor petrezselyem zöld, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkásk. Currypor, fél mokkásk. törött fehér bors, a levesbetéthez 1 zsemle
|
|
Elkészítés: 7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük a leveskockát, és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a Curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes - sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra vágott petrezselyem zöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tűzről lehúzzuk, és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a sütőben szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott reszelt sajttal együtt leveses csészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsömlekockákra rámerjük. |
|