Meggyleves:
2005.05.30. 13:00
Meggyleves:
Hozzávalók: 30 dkg meggy 5-10 dkg kristálycukor 2 dl tejszín 1 tojás sárgája 2 kávéskanál liszt 12-15 szegfűszeg, 8-10 szegfűbors, 2-3 db fahéj, fél citrom reszelt héja és leve |
|
Elkészítés: A meggyet megmosom, kimagozom és felteszem fél liter vízben főni. Megcukrozom és egy vászonzacskóban beleteszem a fűszereket. Egy csipet sót is tehetünk bele. Ha puhára főtt, lehűtöm annyira, hogy ízlelhető legyen. Egy bögrében elkeverem a tojás sárgáját a liszttel és a tejszínnel, majd felöntöm a leves levével és simára keverem. A levest felforralom, és szitán átszűrve, folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a tejszínes habarást. Ezután teljesen lehűtöm, úgy adom hozzá a citromlét és tálalhatom is. A nyári melegben üdít, frissít egy kis finom, hideg meggyleves. A cukorral óvatosan bánjunk, nem mindenki szereti a mézédes levest.
|
|