Pulyka omlett:
2005.05.30. 13:02
Pulyka omlett:
Hozzávalók: 75 dkg pulykamellfilé (lehet nyesedék is) 6 dl tej 2 gerezd fokhagyma 6 tojás 15 dkg reszelt trappista sajt só és orölt bors |
|
Elkészítés: Egy lezárható muanyag edénybe beleöntöm a friss hideg tejet, összezúzom a fokhagymát, azt is beleteszem. A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a tejbe tesszem és kb. 2-3 óráig hutoszekrénybe teszem. Kiolajozunk egy közepes méretű teflon bevonatú tepsit, szorosan egymás mellé tesszük a pulykahúsokat. A tejből kiszedjük a fokhagyma darabokat, beleütjük a tojásokat és a lisztet, alaposan felverjük , őrölt borssal és sóval ízesítjük és a húsra öntjük. Tetejére ráreszeljük a sajtot és sütőben addig sütjük, amíg rózsaszínűre nem sül a sajt. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk. |
|