Brazil csirke:
2005.05.30. 13:03
Brazil csirke:
Hozzávalók: egy másfél kilós csirke 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál őrölt koriander fél citrom leve 1 kávéskanál chilipor 1 evőkanál méz 10 dkg kesudió (vagy földimogyoró) 2 evőkanál őrölt koriander 1 evőkanál cukor 1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel leforrázva, majd átszűrve) fél citrom leve 2 dl tyúkhúsleves kockából 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 chilipaprika 1 kisebb vöröshagyma 20 dkg sampinyon 20 dkg paradicsom 20 dkg mini kukorica 1 evőkanál kókusztej |
|
Elkészítés: Vágja négyfelé a csirkét. A fokhagymát nyomja szét, majd keverje össze a korianderrel, a citromlével és a chilivel. Helyezze a csirkedarabokat egy tálba, és borítsa be az előzőleg elkészített páccal. Legalább négy órát hagyja állni, de időnként forgassa meg. Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra (gázsütőjét állítsa a 2. fokozatra). Kaparja le a pácot a csirkedarabokról, ezután kenje be mézzel. A tálat helyezze a sütő középső rácsára - 30-40 percig süsse a húst. Míg a hús sül, turmixolja össze a kesudiót, a koriandert, a cukrot, a kókusztejet és a citromlét. Adja hozzá a megmelegített tyúkhúslevest. Melegítse fel. Nyomja át a fokhagymát, a petrezselymet mossa meg, vágja apróra, mindkettőt keverje a mártáshoz. A chilipaprikát karikázza fel, és csak tálaláskor szórja a tányérra. A vegyeszöldség-körethez vágja apróra a hagymát, szeletelje fel a gombát és a paradicsomot. A serpenyőben felmelegített kókusztejben párolja meg a hagymát. Keverje hozzá a gombát és a kukoricát, majd párolja még 4 percig. Végül adja hozzá a paradicsomszeleteket, forrósítsa össze, és máris kész. A megsült húsokat helyezze egy-egy tányérra, öntse köréjük a mártást, ízlésesen helyezze mellé a köretet. Citromkarikákkal díszítse |
|