Egzotikus pulykarolád:
2005.05.30. 13:05
Egzotikus pulykarolád:
Hozzávalók: 1 egész pulykamell 15 dkg darált marhahús (csirke) 4 banán 2 kis fej vöröshagyma 1 kis doboz mandarinkonzerv 2 dl tejszín 1 l száraz fehérbor 6 dkg sajt 2 ek. olaj 5 dkg vaj 1 ek sűrített paradicsom 1 ek étkezési keményítő szójaszósz só bors curry |
|
Elkészítés: Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej hagymát, és darált hússal, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük. Hozzáadunk 1 vékonyan felkarikázott banánt, ízlés szerint curryvel, szójaszósszal ízesítjük, és még 5 percig együtt pároljuk. A megmosott, szárazra törölt pulykahúst megszórjuk sóval, borssal, és elterítjük rajta a banános darált húst, a tetejére sajtot reszelünk. Feltekerjük, cérnával átkötjük. A másik hagymát és 2 banánt ugyancsak felkarikázzuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, elősütjük benne a pulykaroládot, hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb. 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk. Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpasszírozzuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott banánt és leszűrt mandarint. Ha szükséges sóval, borssal, curryvel utána ízesítjük. A roládról levágjuk a cérnát, felszeleteljük, és a gyümölcsös mártással meglocsolva tálaljuk.
|
|