Gomba tejfölös-sajtos mártásban
2005.05.30. 13:10
Gomba tejfölös-sajtos mártásban:
Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 2 ek olaj 2 dl tej 2 dkg vaj 2 dkg liszt 25 dkg trappista sajt 1 dl tejföl só őrölt bors petrezselyem zöldje
|
|
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet, és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. Őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé. |
|