Lasagne:
2005.05.30. 13:13
Lasagne:
Hozzávalók: Ragu hozzávalói: 30 dkg darált hús, 10 dkg bacon szalonna, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 3 ek. sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, ízlés szerint só, bors, delikát és majoránna.
Besamell mártás hozzávalói: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5dl tej, ízlés szerint só, fehérbors és szerecsendió.
|
|
Elkészítés: Besamell mártás elkészítése: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük forrótejjel, majd felforraljuk és ízesítjük sóval, szerecsendióval, fehérborssal.
Ragu elkészítése: Vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát és szalonnát, majd hozzáöntjük a darált húst. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával és delikáttal. Beletesszük a paradicsompürét és felengedjük tejjel, majd készre főzzük.
Az étel összeállítása: Kivajazott hőálló tálba elhelyezzünk egy réteg tésztát, megkenjük besamellel, majd raguval és befedjük tésztalappal. Ezt addig ismételjük, amíg a ragu és a tészta lapok tartanak. Így 4-5 réteget kapunk. A rétegeket meghintjük (bőven) reszelt sajttal. A legfelső tésztaréteget megkenjük besamellel, megszórjuk reszelt sajttal (nem spórolva), majd 30-40 percig sütőben sütjük. Torta szerű szeletekre vágva, melegen tálaljuk. |
|