Majonézes vegyes saláta:
2005.05.30. 13:17
Majonézes vegyes saláta:
Hozzávalók: 2 tojásból szokásos módon elkészítem a majonézt. Én kevés cukrot is teszek bele, mert ízletesebb. Ha kedvem tartja kaporral, vagy saláta fűszerkeverékkel ízesítem, s 1 pohár csökkentett zsírtartalmú tejfölt és egy kefirt adok hozzá.
Egyéb hozzávalók: 1/2 fej fejeskáposzta 1 közepes fej vöröshagyma 1 konzervkukorica 1 ü. konzerv borsó 2 sárgarépa apró kockára vágva,( megfőzve), de lehet gyufaszál vékonyra vágva nyersen is 1 édeskés alma |
|
Elkészítés: A káposztát szép vékonyra reszelem, ugyanígy a vöröshagymát is, megsózom, s rövid ideig állni hagyom. Az almát apró kockákra vágom. A káposztát rövid idő múlva kinyomkodom, s a többi hozzávalóval együtt a mártásba keverem, jól behűtöm, s sült húsokhoz tálalom.
|
|