Tejszínes pite
2005.07.20. 12:06
Tejszínes pite
Hozzávalók:
A tésztához:
4 és fél pohár liszt (1 pohár=2,5 dl)
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál só
37,5 dkg margarin
3/4 pohár jéghideg víz
1 evőkanál citromlé
A töltelékhez:
3 darab keménytojás
15 dkg párizsi vagy sonka (kockára vágva)
1 vöröshagyma
1 pohár tejszín
1 tojás
2 evőkanál metélőhagyma
15 dkg sajt (ízles szerint)
A tetejére;
1 tojássárgája
2 evőkanál tej
|
Elkészítés: A tésztához az anyagokat összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Kerek (lehet négyszögletes is) sütőformába helyezzük az egyik felét. A töltelékhez a hagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a párizsit vagy sonkát, majd a többi hozzávalót, és kb. 15 percig kevergetjük. Rátesszük a tészta másik felét. A pite tetejét megkenjük a tojássárgával és a tejjel. 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
|
|