Tamáskrém
2005.07.20. 12:28
Tamáskrém
25 dkg tehéntúró,
1 dl tejföl,
2 dl tejszín,
10 dkg cukor,
15 dkg házi rumosmeggy vagy más befőtt, ill. piros színű mirelit gyümölcs,
10 dkg étcsokoládé,
3 dkg natúr mogyoró,
1 evőkanál zselatin,
1/2 citrom reszelt héja
|
A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, majd kihűlve a tejfölbe keverjük. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a tejföllel, a kemény habbá vert tejszínnel, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Beleforgatjuk a rumosmeggyet vagy más gyümölcsöt és poharakba öntjük. Az étcsokoládét felolvasztjuk, a túrókrémre csorgatjuk és villával kissé beleforgatjuk (márványos legyen). Tetejét tört mogyoróval díszítjük. |
|