ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PULYKAROLÁD
2005.05.22. 17:33
ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT PULYKAROLÁD
/Fogyókúrás recept/
- 250 g pulykamell
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 50 g hagyma
- 20 g olaj
- húslé
- só
- bors
- mustár
- petrezselyemzöld
- bors
- szerecsendió
|
|
|
A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk, leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, póréhagymalevelet, a sárgarépát majd roláddá csavarjuk össze és konyhai zsineggel átkötjük. A felforrósított olajba beletesszük a roládot és minden oldalát barnára sütjük, aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.
Energiatartalom: 430 kcal/fő |
|